Siz soruyorsunuz, biz yanıtlıyoruz!

Plazma, Plasmatreat veya genel olarak yüzey işlemi hakkında sorularınız mı var? O zaman SSS bölümümüze bir göz atın: Burada sık sorulan soruları yanıtlıyoruz.

Sorunuzun yanıtını burada bulamazsanız lütfen bizimle doğrudan iletişime geçin.

Bizimle temas kurun!

Diğer yüzey işlemi yöntemlerine kıyasla Plasmatreat’in Openair-Plasma® teknolojisinin temel avantajları nelerdir?

Plasmatreat’in Openair-Plasma® yüzey teknolojisini kullanmanın birçok avantajı vardır. Temel avantajı, diğer yüzey aktivasyon yöntemleriyle karşılaştırdığında sahip olduğu muazzam yüksek etkinliğidir. Plasmatreat Openair-Plasma® yüzey işlemi teknolojisi, yüzey aktivasyonunun daha iyi ve daha dayanıklı olmasını sağlar. Aynı zamanda Plasmatreat’in Openair-Plasma® sistemlerini mevcut üretim hatlarına entegre etmek de çok kolaydır ve bu sistemler çevre dostudur, alan tasarrufu sağlar ve düşük işletim maliyetlerine sahiptir.

Bir plazma ön işleme sistemi çalıştırmak için nelere ihtiyacınız olur?

Kamusal elektrik (230V/400V) ve bir basınçlı hava beslemesi yeterlidir. Bir de emme sistemi gerekir.

Ulaşılabilecek olası üretim hızları nelerdir?

Yüzey işleminin sonucu, geçen malzemenin hızına, nozül ucunun efektif uzaklığına ve işleme alanının genişliğine bağlıdır. Kısmen, 400 m/dakikaya varan işlem hızlarına ulaşılabilmektedir. Örneğin EPDM/TPE bölümler işlenirken çalışma hızları 2 ila 30 m/dakikadır.

Orijinal yöntemlerin (çözücü kullanımı) yerine Plasmatreat Openair-Plasma® teknolojisi kullanılabilir mi?

Plasmatreat, kullanıcıların birçok kullanımında Openair-Plasma® teknolojisinin çözücü kullanımına kıyasla aktivasyon ve temizleme şeklinde daha üstün yüzey işlemleri sağlayabildiğini kanıtlamıştır ve birçok durumda kullanıcıların benzen veya aseton gibi çevreye zarar veren maddeleri kullanmayı tamamen bırakmalarına olanak sağlamaktadır.

Plazma yüzey teknolojisinin kompozitler için bu kadar iyi çalışmasının nedeni nedir?

Normalde kompozit malzemeleri önceden ısıtmak son derece zordur çünkü elektrik ve ısı iletkenlikleri farklıdır. Plasmatreat Openair atmosferik plazma yönteminde aktive edilecek malzemeye düşük sıcaklıklı plazma uygulanarak kompozit malzemeler üzerinde herhangi bir olumsuz etki oluşmaksızın daha üstün bir yüzey işlemi sağlanır.

Plazma sistemlerinizi üretim hatlarına entegre etmek neden bu kadar basit?

Plasmatreat’in plazma sistemleri ve nozülleri çok az alana ihtiyaç duyar ve kolay bir şekilde mevcut üretim hatlarına monte edilir. Ön işleme istasyonlarımızı (emme sistemine sahip koruyucu bir muhafaza içinde bulunan plazma nozülleri) sizin özel üretim koşullarınıza kolaylıkla uygun hale getirebiliyoruz.

Ne gibi işletim giderleri ortaya çıkar?

İşletimde yalnızca elektrik, basınçlı hava ve olağan bakım maliyetleri masraf çıkarır. Yüksek maliyetli işletim maddeleri veya başka sarf malzemeleri gerekmez.

Plazma alevleri çok sıcak mı?

Plazma, yanma ile oluşan diğer alevlere göre çok daha soğuktur (yaklaşık 300°C). Birçok uygulamada hareket halindeki malzemenin sıcaklığı yaklaşık 15 °C artmaktadır. Süreç, Plasmatreat Openair-Plasma® yöntemi kullanılarak tırnaklar bile işlenebilecek kadar soğuktur.

Plazma yöntemi herhangi bir toksik emisyon üretiyor mu?

Plazma ön işleme sırasında ozon salınımı olmaz. Belirli malzemelerin ön işlemesi yapılırken azot oksitleri ve monoksitleri ortaya çıkabilir. Bu nedenle eksiksiz Plasmatreat Openair-Plasma® yüzey işlemi sistemleri, bu gibi emisyonları gideren emme sistemleri içermektedir.

Plasmatreat Openair-Plasma® yöntemi için herhangi bir özel gaz gerekiyor mu?

Elektrik enerjisinden ve yağ içermeyen basınçlı havadan başka hiçbir şeye ihtiyacınız olmaz. Ayrı bir basınçlı hava kaynağınız yoksa sistemleri size düşük basınçlı yan kanallı bir kompresör temin edebiliriz.

Plazma ışını alanında elektrik çarpması tehlikesi var mı?

Doğrudan plazma alevinin içinde elektrik çarpması tehlikesi vardır. Nozüllerin kendisi topraklanmıştır ve bu nedenle elektrik çarpma tehlikesi olmadan elle yönlendirilebilir.

Yüzeydeki aktivasyon etkisi ne kadar sürüyor?

Aktivasyon etkisinin ne kadar süreceği aktive edilen malzemeye bağlıdır. Etki işlemin hemen ardından en yüksektir, ardından giderek azalır ve ön işlemeden daha yüksek bir düzeyde kalır. İdeal koşullar altında kaplama veya boyama gibi üretim adımları ön işlemeden hemen sonra gerçekleştirilmelidir.  Ancak Openair-Plasma® ile aktivasyon, diğer ön işleme yöntemlerine kıyasla son derece uzun süreli bir dayanıklılık göstermektedir. Aktivasyon etkisinin sizin uygulamanızda nasıl olacağını görüşmekten memnuniyet duyarız.

Plazma nozülleri ve işlenen yüzey arasındaki uzaklık nedir?

Yaklaşık 1 ila 2 cm'dir. Uygun uzaklığı elde etmek için gereken ayarlamalar çok basittir ve bunların üretim süreci içinde kullanımı karmaşık değildir. Bileşenler mekanik aşınmaya ve yıpranmaya maruz kalmaz.

Karmaşık veya üç boyutlu geometriler işlenebiliyor mu?

Plasmatreat’in Openair-Plasma® alevleri oluklara ve küçük alanlara nüfuz eder. Hatta ön işleme etkisi köşelerde daha yoğundur. Bu nedenle hem düz yüzeyleri hem de karmaşık biçimleri etkili bir şekilde ön işleme tabi tutabilirsiniz.

Plasmatreat Openair-Plasma® yöntemi malzemenin kütle özelliklerini değiştiriyor mu?

Bu süreç, iyonların malzemenin yüzeyi ile tepkimeye girdiği bir plazma yüzey işlemi yöntemidir. Kütleyi hiçbir şekilde değiştirmez.

Bu yöntem hakkında herhangi bir bilimsel literatür var mı?

Bremen'deki Fraunhofer Enstitüsü bu konuyla ilgilendi. İlgili literatür bizden temin edilebilir. Daha fazla bilgi almak isterseniz lütfen bize bir e-posta gönderin.